FAQ

FAQ – Spørgsmål og svar

Projektledelse-Udvikling - Mekanisk-konstruktion- has-design

Ekspertise i mekanisk konstruktion og projektledelse

Kunden ringer de har et problem de gerne vil have vendt om en aksle. De var ikke helt sikker på at den er udført i det rigtige materiale.

 • Hvad gør vi?
 • Hvad har vi af muligheder?

Tilgang til deres problem er at høre lidt mere til omstændighederne for deres tvivl. Hvor kommer den fra? Er det fordi den er blevet overbelastet eller på anden vis er gået i stykker. Det har betydning for de løsningsmuligheder der er.

Nogle af de spørgsmål, jeg stiller for at forstå problemet er:

Er der plads til en større aksel?

Skal der ændres på materialet?

Hvilken materiale er den fremstillet af nu?

Ved de hvilken belastning den er udsat for?

De var ikke sikker på belastning på den aksel så, denne måtte så fremskaffes (findes der beregninger på den?), men ud fra de fotoer som de viste mig, at den med stor sandsynlighed var blevet overbelastet.

De havde ingen informationer om belastninger eller materiale det var udført i. Det betyder at vi starter fra 0 af med nye beregninger med alt det som følger af det.

Alle disse mekaniske konstruktionsmæssige spørgsmål giver os efterfølgende kun et valg og det er at ændre på materielt som den er fremstillet af.

Hertil er der også et foto af deres problem.

Men vi kan gøre noget ved det?

Her kommer et par af de løsningsmuligheder der var på talt.

 1. Ændre materialet?
 2. Ændre diameter fra de Ø 25 til Ø? Komme an på hvad er muligt men så stor som muligt?
 3. Men der er jo en udfordring med at få svejst de sideplader på præcis nok så der ikke skal slibes i aksel hulet.

Men kunden kommer selv med et andet materiale forslag.

Opgave blev løste til kundens fulde tilfredshed.

Ekspertise i teknik og projektledelse

Spørgsmål fra kunden:

Kan du fremstille en oversigt på vores fladtryk på alle vores maskine typer?
Det er mulige når vi sammenarbejder omkring egen vægten på de enkle produkter og hvordan de kunne tænke sig det udførte.

Det resulter i det her:
Dette sikker at de kunne sende det til deres kunde og at de derved fik en tilfreds kunde.

Teknisk sparring på din mekaniske konstruktioner

Kundes problem : De som har lavet vores manualer og CE på maskinerne har ikke lavet noget på krog og gaffel, da de ikke har programmet til at gøre det. Kender du nogen, der kan det? Kunden skal have både krog og gafler afsted til Finland og Schweiz.  Mine udfordring:  Det var lidt af en udfordring for jeg kunne ikke selv udføre CE-mærkning på den del. Da jeg ikke har udført det mekaniske design på deres produkt. Jeg kommer med forskellige løsningsmuligheder til den opgaver:

 1. Den første del omhandler først noget om hvordan gør man sådan noget?

 2. Og hvilke krav er der til den type opgaver?

Ideè til løsning af deres problem : De fik noget information om hvor man kunne finde noget om krav til opgaven. Der er en vejledning fra Arbejdstilsynet omkring anhugningsgrej (AT-meddelelse 2.02.10 fra 1. oktober 1996). Det kunne også komme på talte at anvende (EN 13155) norm som grundlaget til de beregninger de skulle have fortage på de mekaniske konstruktioner. Min del gik på at vise dem hvad de skulle være opmærksom på. Så når de fik fat i den rigtig rådgiver som kunne udføre de påkrævede beregning for at de kunne få deres godkendelse. Alt dette fik de skriftligt så der var fuld dokumentation for hvad de skulle gøre for at komme helt i mål. Ud fra deres kommentarer på de fremsendte informationer var kunden tilfreds.

Sådan kan HAS-DESIGN hjælpe dig med produktionsprocessen

De kommer et spørgsmål om jeg kender nogen som kunne levere nogle dele til deres produktion da de havde stor udfordring med at kunne får det fra deres normale leverandør? De fik nogle forskellige forslag til nye leverandør som de kunne gå med, men der er jo også hele prisdel de skulle forholde sig til. Det input de fik var med til at lette deres udfordring så de fik dele til deres produktion. Så det var en god dag hvor man kunne for hjælp af et godt netværk.

Sparring på din produktudvikling

Spørgsmål fra en kunde:


 • Hvordan kan det gå til at at udskud på plan gulv passer?

 • Men ikke på en lille skråning på ca. +4/-4 grader ?

 • Der er lidt forskel mellem de tre målinger, men nok til at det ikke kan accepteres af kunden.

 • Hvad gør vi forkert med indstilling ? Hvad er forket i den måde sikkerheden virker på?

Godt spørgsmål må man sige. Den kommer for langt ud når arm går op ad, så der er overlast og sikkerheden ikke overholdt Den kommer for kort ud når arm går ned ad, så er der for meget sikkerhed Begge de to udfordringer blev løst over teflonen. Løsning blev : En større fjeder som her en større fjeder kræft. Kunden blev glade og de kunne derefter få afleveret maskinen til deres kunde.

Arbejdsområde

Spørgsmål fra en kunde: Vores arbejdes område er hel Danmark med, fokus på lokalområder fra Horsens over til Vestkysten og ned til Tønder og Sønderborg.

Kontakt mig